Voor wie?

Voor jou!

Nieuwsgierig naar wat een MBSR aandachtstraining voor jou kan betekenen? Lees hier het antwoord;

Er hoeft niets mis te zijn met je leven om deze training te doen. En er kan vanalles goed mis zijn met je leven waarbij deze training je kan helpen. Echt helpen! En beide startpunten zijn even waardevol.

Deze training is dertig jaar geleden opgezet door Jon Kabat-Zinn verbonden aan de University of Massachusetts medical School om mensen met niet de minste klachten te helpen hun leven draaglijker te maken. Pijn, angst en paniek. Wat als een pil niet meer helpt? Jon meende dat Mindfulness deze mensen kon helpen. En bewees dat dit zo was!
Dus pijn? En juist geen pijn… Het is ontzettend mooi dat deze training helpend is bij specifieke klachten en dat je er met een open vizier in kan stappen. Feit is dat je jouw gezondheid en jouw kwaliteit van leven ernstig en chronisch gaat bevorderen. Je slaat een weg in die je elke dag weer opnieuw steun biedt bij alles dat zich aandient. Je innerlijk talent om te ontspannen, aandacht te schenken aan wat er is en tot inzicht te komen zal verrijkt worden. Daarmee vorm je in 8 weken en zeker daarna een toolkit waarmee je zelfgenezend vermogen en stabiliteit gesteund worden. Ik sta uitgebreid stil bij hoe je na de training het getrainde levend kunt houden. Ook is er na enige weken een nagesprek.

De training is niet moeilijk! Je hoeft het alleen maar te doen. Ik neem je stap voor stap mee door deze 8 weken. Elke bijeenkomst geeft een nieuw perspectief en thuis oefen je elke dag 45 minuten. Dat is alles. Meer is niet nodig. De rest gaat vanzelf. Jon Kabat Zinn had een simpele opdracht aan zijn cursisten; train!

De training is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht. De onderzoeksresultaten zijn zeer indrukwekkend. Het programma is zeer doordacht en heeft nu al 30 jaren zijn kwaliteiten kunnen bewijzen. Juist daarom volg ik het originele programma en methodiek.

Wat leer je tijdens een aandachtstraining?

Je leert stil te staan bij wat er allemaal voorbij komt in je geest. Je hoofd staat waarschijnlijk niet stil, en dat is prima. Je oefent er met vriendelijkheid naar te kijken, van een afstandje als t ware. Zo nemen je gedachtes je minder mee en zal je minder piekeren of zorgen maken.

Door het trainen van je aandacht ben je je eerder bewust van patronen in je doen en laten. Hiermee leer je bewuster te kiezen voor wat bij jou past in je leven.

Lichaam en geest raken door de diverse invalshoeken in deze training meer in balans. Ook hierdoor voel je beter wat bij je past in je leven. Alle prikkels die je dagelijks te verwerken krijgt zal je met een grotere innerlijke balans aangaan.

Maar het grootste cadeau dat je jezelf geeft in deze training ben je zelf. Ik weet dat dat wat ik hierboven beschrijf in het algemeen zeker de uitwerking is. Je slaat een weg in die Mindfulness heet. Een weg waarvan je nooit helemaal weet wat je tegen gaat komen. Met wat luchtigheid en speelsheid neem je jezelf mee op jouw weg. Dat is een weg die ik niet ken. Ik kan je alleen maar helpen je jouw weg te laten bewandelen. Elke dag opnieuw.

Je bent meer dan welkom!