Stiltedag

Het is ontzettend fijn om een dag gewoon te mogen zijn. Raak vertrouwd met jezelf zonder dat er iets hoeft. Kom thuis bij jezelf tijdens deze slow down retraite. Daarom organiseer ik deze mindful retreat in stilte, op een comfortabele plek vlak bij het bruisende Strijp S te Eindhoven. Tijdens deze retreat krijgt je gevoel de aandacht omdat jij stil bent. Op een praktische en ontspannen manier ga je ervaren wat vertraging in stilte met je doet. Deze dag geeft je de mogelijkheid om te wennen aan je eigen stem, heel toegankelijk vanuit een positieve houding. En je kunt rekenen op begeleiding door een prettige leraar met brede ervaring in mindfulness.

Tot rust komen vraagt om vertraging in je leven. Maak jezelf los van de dagelijkse drukte om te voelen hoe het me je gaat. In een voormalige fabriek die omgebouwd is tot een centrum voor biodanza en meditatie vind je een ruime en warme zaal. Deze plek ligt verstopt midden in Woensel West; een echte oase qua natuur en energie. Hier ga je ontspannen, stil zijn, wandelen en tijd nemen voor jezelf. Samen met de ervaren leraar neem je afstand van alles waar je elke dag mee bezig bent.

Door stil te worden, hoor je de stem van je hart. Daarom organiseer ik deze mindful retreat in stilte. (Alhoewel ik niet stil ben maar begeleiding geef.) Tijdens deze retraite krijgt je gevoel de aandacht omdat jij stil bent. Op een praktische en ontspannen manier ga je ervaren wat mindful leven in stilte met je doet. Deze dag geeft je de mogelijkheid om te wennen aan je eigen stem, heel toegankelijk vanuit een positieve houding. Niks hoeft, jij bepaalt wat goed voelt. En je kunt rekenen op begeleiding door een prettige leraar met brede ervaring in mindfulness.

TIJDENS DEZE STILTE RETRAITE KRIJGT JE GEVOEL DE AANDACHT OMDAT JIJ STIL BENT.

Dit is een complete dag om te investeren in jouw hart. Gun jezelf deze stilte. Ga zonder verwachtingen genieten van deze dag. Je hoeft namelijk geen ervaring te hebben met stiltedagen, mediteren of iets anders. Deze dag ontdek je hoe fijn het is om gewoon te zijn. En je maakt kennis met mindfulness: bewust leven en met aandacht de dagelijkse dingen te doen.

Mindfulness leraar Thich Nhat Hanh zegt het heel mooi: ‘Als je het lawaai in jezelf kunt stoppen en je in stilte weet te vestigen, kun je de diepste roep in jezelf horen. Je hart roept je toe. Je hart probeert je iets te vertellen, maar je kon het niet horen omdat je hoofd vol zat met lawaai.’

IS DEZE MINDFULNESS STILTE RETRAITE IETS VOOR JOU?

Als jij wil ervaren wat stilte met je bewustzijn doet, zit je hier op de juiste plek. Heb je behoefte aan een dag om te ontdekken wat je gevoel je vertelt, boek deze retreat. Vanuit stilte en aandacht voor alles wat jij van nature bij je draagt, leer je te voelen wat goed voor je is. Deze stilte retraite gaat je helpen om tot stil-stand te komen. Ik geef je praktische inzichten om vertrouwd te raken met de stilte in jezelf. Ervaar hoe je vanuit kalmte kunt omgaan met alle prikkels in je dagelijks leven.

DE MINDFULNESS RETREAT IN STILTE WORDT BEGELEID DOOR EEN ERVAREN TRAINER.

Als gediplomeerde mindfulnesstrainer en als mens weet ik als geen ander hoe het is om je eigen weg te ontdekken. Van jongs af aan benader ik de dingen vanuit een andere invalshoek. Niet met opzet, maar zo werkte het nu eenmaal bij mij. Na jaren van onderzoeken, ontdekken en ontwikkelen vond ik mijn weg in aandachtstraining en mindfulness. Mindfulness laat mij genieten van al het moois in het leven. Het houdt mij fris.

TIJDENS DEZE STILTE RETRAITE FOCUS JE OP INNERLIJKE RUST EN KRACHT.

Altijd vanuit daadkracht, luchtigheid en daarbij de drang om het onderste boven te willen halen. Igor helpt je om aandachtig in jouw leven te staan en daarbij een innerlijke rust te ervaren. Een leven dat meer vanzelf gaat stromen en minder uit balans raakt. Jouw eigen weg.

Igor: ‘Mindfulness of aandachtstraining is een krachtige vorm die lichtheid, speelsheid, opmerkzaamheid, mededogen en vriendelijkheid aanwakkert. Ik wil dit vuur graag overbrengen

JE ERVAART DE STILTE midden in de lichtstad, in een oase van rust.

Je zintuigen vinden rust, wandelend in de natuur. Op deze dag hebben we voldoende ruimte om samen te ervaren wat je mind aan het doen is. En dankzij de buitenlucht en natuur kun je er goed ontspannen en je mind leeg maken.

Ervaring van een deelnemer (anoniem voor privacy): “ Igor is een fijne, rustige man. Met name zijn stem is geweldig rustgevend. Dus die meditaties gingen dan ook prima. Fijn dat we in de middag even naar buiten gingen. Al met al een fijne zondag.”

PRAKTISCHE INFORMATIE/DATA; 19 FEB 19 MAART 16 APRIL 2023

­­• Tijd: 10.00 uur – ca. 16.00 uur
­• Inhoud: stilte, meditaties, oefeningen, wandelen, instructies, slow/fast bewegen, praktische tips
­• Verzorging: Inclusief thee met lekkers
­• Begeleiding: Igor!
­• Lunch; neem je lekkerste lunch mee
­• Kleding: Makkelijke (buiten)schoenen en relax kleding die lekker zit
• Prijs: € 95,- (NL 44 ABNA 0 44 58 22 341 tav IA Segers, ovv je naam en datum of data dat je mee wilt doen) Daarmee is je plek gereserveerd. Je ontvangt een bevestiging en een praktische infomail

Een stiltedag liever met je eigen team, vriendengroep, afdeling, bekenden, sangha, vereniging, verwanten? Mijn ervaring is dat een dag in stilte met milde en vriendelijke begeleiding ruimte geeft. Samen in stilte zijn is heel waardevol en krachtig! Het is vooraf niet te zeggen wat het resultaat gaat zijn; juist daarin zit al een deel van de kracht…als je niet weet waar je heen gaat kom je er altijd. Das simpel gezegd en ook best ingewikkeld naar te leven. Ik help daarbij!

Neem contact met mij op. Een verkennend gesprek maakt meer duidelijk.