Praktische informatie

Trainingsdata: Nieuw en live! (als het kan…)

Begin juni 2021 start er weer een nieuwe training. De ruime zaal garandeert 2 meter afstand onderling en ik verzoek dringend alleen te komen als je gezond bent. De training is zeer effectief en waardevol als we als groep samen komen. Mocht dat door Covid maatregelen niet mogelijk zijn dan heb je een gegarandeerde plek bij de eerstvolgende training, of je krijgt je trainingsbedrag terug.

Nieuwe data; juni&juli 2021 aansluitend op de zomervakantie.

Dinsdagavond (19.30-22.00uur) 1, 8, 15, 22 en 29 juni. 6, 13 en 20 juli. Oefendag zaterdag ( 9.30-15.30uur) 17 juli.

Maar is deze training iets voor mij?
Ik raad je aan een verkennend gesprek te hebben waarbij ik je informatie over de training geef en we beiden kunnen bepalen of de training passend is. Deze gesprekken duren ongeveer 45 min en doen we aan de Celsiusstraat 26b. Of we spreken elkaar online. Het intakegesprek is gratis. De thee ook!

Kosten

Een 8 weekse MBSR training inclusief stiltedag, nagesprek, audiobestanden en MBSR werkboek kost 450 euro. Als dit bedrag een belemmering is nodig ik je toch uit voor een verkennend gesprek om te kijken wat passend is hierin. De tools die je meekrijgt zijn van onbetaalbare waarde voor de rest van je leven.

Tijdsinvestering

De training is effectief als je dagelijks 45 minuten de tijd neemt voor de oefeningen die ik je mee geef. Tijd voor jezelf. Een investering in jezelf. Een eerste stap op een pad waarvan je niet weet waar het heengaat. Daarnaast is er dus eenmaal per week een avond voor de training zelf en is er een stiltedag halverwege de training op een weekenddag. Oefen! Pas dan mag het proces zich gaan ontvouwen dat mindfulness heet. Geen zin, moe, druk? Juist dan! 

Groepstraining

Mijn groepen zijn niet groter dan 10 mensen. Daarmee is er genoeg ruimte voor een ieder te trainen en is er een mooie interactie mogelijk. Juist door naar een ander te luisteren leer je zelf. Het doen van de training in groepsvorm heeft absoluut meerwaarde. Iedere groep is anders. In het moment ontstaat wat er ontstaat. 

Meenemen

Neem zelf mee;

  • Een flesje water kan handig zijn
  • Je eigen meditatiekussen, bankje enz. als je die hebt
  • Je eigen yogamat als je die bezit
  • Warme sokken
  • Kleding waarin je makkelijk zit en beweegt

En vooral jezelf! Met alles wat er op dat moment is. Gestrest van het werk, geen zin, lacherig, beetje onbestemd gevoel, zenuwachtig, pijn, super-enthousiast, neutraal? Gewoon komen! Aandachtig leren zijn voor wat er ieder moment is sluit niets uit. Er is in die zin geen reden niet te oefenen. Je bent altijd meer dan welkom!

Waar

Alle avonden en de stiltedag vinden in Eindhoven plaats op dezelfde locatie. 


Centrum voor Biocentrisch Leven Eindhoven 

Celsiustraat 26b

5621 BT Eindhoven

Deze locatie vind je in de wijk Woensel West op 10 minuten loopafstand van NS Station Strijp S. Parkeren kan gratis langs de Groenewoudseweg en in de wijk zelf. Centrum voor Biocentrisch Leven is herkenbaar aan een grote witte ijzeren poort waar groot de naam en 26b zichtbaar is. Erachter is een pleintje met een oase aan natuur en diverse gebouwen en deuren. Je fiets kan je hier parkeren. De trainingsruimte vind je achter een van de lichtblauwe deuren. Ik zorg dat duidelijk is welke je kiest.

Aandachtstraining in een fabriek?
Aan de Celsiustraat vind je een voormalige Granitofabriek (bijv de vloer in het Rijksmuseum vindt hier zijn oorsprong) en later heeft er ook nog een Italiaans autobedrijf gezeten. Inmiddels is het geheel al jaren geleden omgebouwd tot diverse ruimtes waar o.a. Biodanza wordt gegeven. Hier heb ik de beschikking over een ruime en van alle comfort voorziene ruimte die is voorzien van een heuse zwevende vloer. Een zwevende vloer is ideaal om op te dansen. Iets van verlichting is er in de basis al. In deze mooie zaal hebben we alle ruimte te zitten en te bewegen. In deze zaal hangt een aangename energie en is een ware oase midden in de stad. Wekelijks wordt hier gedanst en gemediteerd. Op de avond zelf zijn wij de enige gebruikers van het complex.

Verder nog…

Eenmaal binnen vind je een kast waar je je schoenen in kan opbergen. In de zaal zelf kom je zonder schoenen. Ik heb in de zaal diverse meditatiekussens, bankjes en matten klaargelegd. Ook zijn er stoelen beschikbaar als dat comfortabeler voor je is. Fleece dekens zijn aanwezig. Als t nodig is staat de verwarming ruim van tevoren al aan. Bij binnenkomst zoek je een plek uit waar je wilt zitten.