Over Igor Segers


Mijn naam is gebaseerd op een liedje van lang geleden. Het gaat over de Siberische toendra en een troep wolven die een kar achterna zit. Op die kar een man en vrouw en hun kinderen. Een van die kinderen heet Igor. In het liedje loopt het slecht af met Igor.

Ik ben altijd trots geweest op mijn naam want niemand anders heette zo. En anders is ook wel een typering die mij past, van jongs af aan al. Ik benader de dingen soms vanuit een andere invalshoek. Dat deed en doe ik niet met opzet, zo werkt het in mij.

De toendra uit het liedje is een omgeving waar ik  een natuurlijke rust voel ontstaan in mijzelf. Alleen heet het dan meseta of de maashorst of lapland.

Als mens voel ik een borrelende nieuwsgierigheid naar de dingen en mensen om mij heen. Ik kijk, luister en ruik en proef gretig. Ik ben graag alleen en ik ben graag samen. Je vindt mij in de stad en je vindt mij met een 50 jaar oude caravan als tweede rollende huis in de natuur. Juist die afwisseling fascineert mij.

Luchtigheid en daarbij de drang om het onderste boven te willen halen. Het zijn facetten die ik telkens terug zie komen in mijn leven.

Mindfulness is al langere tijd onderdeel van mijn leven. Naast een hele mooie training is het belangrijkste wat ik kan geven; Igor.

Je bent meer dan welkom! Neem vrijblijvend contact met me op.

“Met veel genoegen en dank kijk ik terug naar de warme en vooral ook effectieve en lerende contacten met Igor. Door zijn rustige en tegelijkertijd oplossingsgerichte aanpak ben ik als persoon gegroeid.  Hij heeft me op een betrokken, deskundige en praktische manier geholpen. Ik kan weer verder en weet dat ik zo nodig op Igor kan blijven rekenen!”

– Frans Muskens

“Igor is een open en rustige man. Hij werkt in volle aandacht, weet de kern te vinden en kan benoemen wat er gebeurt en speelt in sociale situaties. Hij gaat moeilijkheden niet uit de weg, hij gaat er open en vol oordeelloosheid op af. Hij kan mensen met verschillende visies dichter bij elkaar brengen. Hij ziet de luchtigheid en humor in lastige situaties.”

– Lilith Schaap

“Papa is lief”

– Evi, Dochter

“Uitgaan van je eigen kracht, daar helpt Igor je bij. Niet afmeten aan anderen, maar spiegelen wie je bent en voelen waar je jezelf tegenkomt. Igor is verrassend in zijn benadering en rustig tegelijk. Hij laat je horen wat de stilte jou te zeggen heeft. (1-day Retreat: Mindful in stilte via Didie.nl)

-Didie Schackman

“Hele fijne training. Igor neemt de tijd om je te laten leren. De training is helder, de sfeer is warm. Igor heeft een zachte en vrolijke insteek, hij past zijn eigen mindfulness toe op zijn docentschap. De technieken die je leert zijn simpel maar niet altijd makkelijk; de subtiele begeleiding helpt je je weg te vinden. Het oefenen in een groep is een goede toevoeging; je leert ook veel van elkaar. (…) De aandacht die je leert beter te gebruiken, kan je aan alles geven. Heel waardevol. Dank Igor!”

-Ella van Kessel

“In september en oktober (2020) heb ik een 8 weekse Mindfulness training gevolgd. Dat is me goed bevallen. Ben me nu veel meer bewust van mijn ineffectieve gedachten. Als ik die heb “grijp” ik eerder in om meer in het moment te leven. Voel me beter en minder gestrest. Fijne groep hadden we ook, dat heeft zeker geholpen. Bedankt Igor!”

-Jan Bezemer

“Fijne aandachtstraining gehad, rustige man met aandacht voor iedereen. Veilig in de groep, fijne ruimte.”

-Bastienne Derks

“Een heel fijne en comfortabele beleving (Mindful wandelen) Ik voelde me vrij en gezien/gehoord. Igor geeft veel positiviteit, begeleidt de wandeling met aandacht en afstemming. Hij weet vrijwel terloops ook veel over natuur en milieu en landschap en omgeving te vertellen. Een aanrader!

-Paul Schaap

“Ik heb Igor als goed begeleider ervaren. Hij heeft de groep Mindfulness goed aangestuurd en ook de individuele gesprekken waren prima. Het heeft me veel goed gedaan, en heb de rust in mezelf weer teruggevonden. Dank hiervoor Igor.”

Wim Vermeulen

Lees de laatste reviews via google..