Wandelretraite

Solvitur Ambulando! Lopen lost t op!

Je staat aan de rand van het 24 vierkante kilometer grote “Oergebied van Brabant”; de Maashorst. Nabij Oss en Uden ligt een oase aan uitgestrekt natuurgebied waar bos, heide en velden elkaar afwisselen. Het oergebied dat vraagt om doorheen te lopen. Je hebt geen idee wat komen gaat. Voor je ligt een wandeling die je meeneemt en stil laat staan bij wonderlijk natuurschoon en bij het wonder dat jij bent. Ik wandel bewust hier, en niet zomaar ergens. De moeite hier naar toe te komen is mij telkens weer opnieuw het reizen waard. Deelnemers uit bijna alle provincies gingen je vóór.

Al lopend en stilstaand bij wat zich aandient bespreken we dat waarover gesproken mag worden. Of we lopen juist in stilte. Zonder vooropgezet plan laat ik ontstaan wat er ontstaan mag. Maatwerk dus. Je kan de wandeling doen als er-even-lekker-uit-zijn. Prima! Je kan de wandeling ook doen met een specifieke levensvraag of verzoek. Mijn ervaring met Mindfulness en mijn ruime wandelervaring komen samen in mijn begeleiding. Ik zal met eerbied en geduld met je meelopen. We lopen samen.

De ervaring leert dat elke wandeling volstrekt uniek is, en daarom al zeer de moeite waard. Ik ben telkens verbaasd hoe al samen lopend zich wendingen voordoen en ingevingen opborrelen die er toe doen. Ik wandel juist in dit uitgestrekte natuurgebied omdat ik hier de ware kracht van het wandelen tot zijn recht voel komen. Van de paden af je gevoel achterna! Let your soul lead your body!

Inclusief mijn befaamde mobiele koffieservice; versgemalen en vers gezette koffie onderweg! Theedrinkers trakteer ik op groene thee.

 • Ervaar de magie van het slenteren en als je durft; lummelen.
 • Al eens te lang onder een boom gezeten?
 • We hoeven nergens naartoe en komen nergens vandaan.
 • De wandeling ontstaat vanzelf; je mag vertrouwen op de magie van het zijn in het moment.
 • Een goed en vriendelijk gesprek is welkom, maar het is ook prima juist in stilte te gaan.
 • Mijn koffie is knettergoed!
 • De parkeerplaats voor de ziel!
 • Je bent meer dan welkom; bel of mail en maak een afspraak.

Ik neem de tijd voor jou. Ik neem de tijd voor een wandeling. Een ochtend, middag of avond. De wandeling gaat altijd door; het weer is geen belemmering. (O.k. accuut onweer is een belemmering)

Idee! Wandel met je geliefde, je broer of zus, je vader of moeder, je collega, je buur. Ontmoet elkaar eens buiten de je bekende paden.

 • Een wandeling kost €185,- en duurt een dagdeel. We wandelen op een samen afgesproken tijdstip gedurende de ochtend, middag of avond. Afhankelijk van elkaars agenda en zonsondergang. Ik neem bewust 3 uur de tijd voor de wandeling. Dan mag het proces zich ontvouwen. Inclusief mijn befaamde mobiele koffie&thee service onderweg!
 • Wandelen met iemand die je dierbaar is kan ook. Samen een loopje nemen met wat welkom is.
 • Je boekt de wandeling heel eenvoudig door mij te berichten, te bellen of te mailen. We maken direct een afspraak, je ontvangt een bevestiging en factuur en een mail met praktische info. 06 11081797 of eigenwegaandachtstraining@gmail.com

Tarieven voor groepswandelingen zijn op aanvraag en in onderling overleg.

Wandelervaring? Je kan deze wandeling doen zonder enige ervaring. En ook juist met veel ervaring. Ik wandel elke keer opnieuw een unieke route. Die route staat niet vast maar bepalen we ter plekke. Daarbij houden we rekening met wat het hoofd wil en het lijf wenselijk vindt. Zo simpel kan het zijn.

Wat neem ik mee?

 • Jezelf en de intentie waarmee je de wandeling wilt doen.
 • Een fles(je) water
 • En alles dat je nodig hebt voor een aangename wandeling aan brillen, petten, warmte en/of koelte, droog blijf dingen, vastlegapparatuur, verkijkdingen…
 • Makkelijk zittende schoenen. Ja, dat zijn schoenen die je niet voelt. En dat zijn niet perse wandelschoenen, alhoewel slippers wel kunnen maar vanwege distels af te raden zijn.
 • Vragen; schrijf ze op! 
 • Iets voedzaams.

De meest eenvoudige weg naar een antwoord is lopen… en het stellen van je vraag! Neem contact op.

Je bent meer dan welkom!

Een van mijn persoonlijke inzichten die ik deed toen ik naar Santiago de Compostella liep was meer te vertrouwen op wat ik voelde diep van binnen en het hoofd, het redeneren, iets meer te vergeten. Keer op keer werd ik geconfronteerd met dit gegeven. Tot ik het begreep. Ik liep ergens in oktober in zuidelijk Frankrijk toen ik in de middag een restaurant met terras passeerde. Mijn verstand zei door te lopen en geld te besparen want die avond zou ik in een stadje aankomen met genoeg restaurants. Nu moet je weten dat als je van noordoost naar zuidwest Frankrijk loopt je de as volgt waar de verlaten dorpen en de gesloten voorzieningen als winkels en plekken om te eten het grootst is. Dus ik twijfelde niet zomaar; dit was een buitenkans. Toch liep ik door vanwege het vooruitzicht die avond goed te kunnen eten. En ik bleef een beetje dralen, wilde niet echt verder. Mijn lichaam zei halt. Zonder echt een reden te hebben ben ik dus lekker gaan lunchen. Ik nam de tijd en liet het me goed smaken. Na anderhalf uur vervolgde ik in gezelschap van een hond mijn pad. De hond liep niet terug naar het dorp en scheen de weg te kennen. Deze hond is nog zeker 15km bij mij gebleven tot het gevaarlijk werd langs een drukkere weg. Daar riep ik de hulp in van een boer die ons 1km verder naar het stadje bracht. Een meneer van de gemeentewerken herkende de hond; dit was al de vierde keer dat de hond met een pelgrim meeliep. U bent zeker pelgrim? vroeg hij. Met de hond liep het goed af. En ik liep terug naar de camping voor een slaapplek en later weer naar het stadje toch maar iets te eten. Vier restaurants! Keuze genoeg!! En allen hartstikke dicht… Ik was blij met mijn gevoel dat die middag had gezegd goed te eten. En zo zijn er talloze voorbeelden en voorvallen. De magie van de weg? Sta open voor wat zich aandient. En luister, luister heel goed.