Aandachtstraining

“Ontdek de kracht van innerlijke rust”

Mijn Aandachtstraining volgt het originele programma van Dr. Jon Kabat Zinn. In het boek; “Gezond leven met Mindfulness” van Jon Kabat Zinn, staat uitgebreid beschreven en onderbouwd waarom deze training wetenschappelijk bewezen effectief is gebleken.

In deze 8 weekse training (Mindful Based Stress Reduction, MBSR) oefen je met openheid en mildheid aanwezig te zijn bij wat er nu is. Daarmee vorm je een innerlijke balans die je krachtig ondersteunt het leven met meer stabiliteit, begrip en wijsheid te benaderen.

  • Introductie tot en/of verdieping van je meditatie
  • Oefeningen gericht op het trainen van je aandacht
  • Liggende en staande bewegingsoefeningen
  • Loopmeditatie
  • Psycho-educatie over stress, grenzen stellen en communicatie
  • Liefdevol spreken en aandachtig luisteren

Wat leer je tijdens een aandachtstraining?

Je leert stil te staan bij wat er allemaal voorbij komt in je geest. Je hoofd staat waarschijnlijk niet stil, en dat is prima. Vriendelijkheid is een houding die veel aandacht en oefening krijgt. Zo nemen je gedachtes je minder mee en zal je minder piekeren of zorgen maken.

Door het trainen van je aandacht ben je je eerder bewust van patronen in je doen en laten. Hiermee leer je bewuster te kiezen voor wat bij jou past in je leven. Meer grip en meer innerlijke rust.

Lichaam en geest raken door de diverse invalshoeken in deze training meer in balans. Hierdoor voel je beter wat bij je past in je leven. Alle prikkels die je dagelijks te verwerken krijgt zal je met een grotere innerlijke balans aangaan.

Het grootste cadeau dat je jezelf geeft in deze training ben je zelf. Ik weet dat dat wat ik hierboven beschrijf in het algemeen zeker de uitwerking is. Je slaat een weg in die Mindfulness heet. Een weg waarvan je nooit helemaal weet wat je tegen gaat komen.

Mijn training in t kort; Vriendelijk – eerlijk – open – echt – humoristisch – warm – verwelkomend – liefdevol – tot de kern – nieuwsgierig – in t moment – kalm en aards.

De training is een zeer aangename pauzeplaats voor de ziel. Iedereen kan de positieve uitwerking van deze training gebruiken. Geef en gun jezelf de tijd en de kracht tot rust te komen.

De training is niet moeilijk. De oefeningen zijn relatief simpel; iedereen kan het! Dat wil niet zeggen dat het proces dat je aangaat eenvoudig zal zijn.

Ik ben een -gecertificeerd Categorie 1 MBSR trainer lidnummer 20201543- en erkend door de beroepsvereniging VMBN. Het Instituut voor Mindfulness, de pionier op het gebied van Mindfulnessopleiding in Nederland vormde mijn gedegen opleiding. De opleiding stelt hoge eisen aan vooropleiding en meditatiebeoefening en ervaring. Eerbied voor het moment zoals het zich aandient is wat ik dagelijks beoefen.

Mijn eigen Mindfulness beoefening: Leven in aandacht; op mn kussen en zeker ook ernaast. Lopend, rennend, afwassend, autorijdend enz..

Rainretraite te Plum Village Upper hamlet 2 weken nov/dec 2023

nascholing via Gentleminds/Instituut voor Mindfulness; Inquiry het hart van mindfulness met Maria van Balen

nascholing via Gentleminds/Instituut voor Mindfulness; Mildheid in het begeleiden van MBSR met Frits Koster

Ik begeleid regelmatig workshops, stiltedagen, wandelretraites en vervolggroepen gericht op meditatie en mindfulness.

Bellmaster/begeleider bij Sangha van het Licht Eindhoven (www.leveninaandacht.net)

Plum Village (Mindful Practice Centre founded by Zen Master Thich Nhat Hanh); november 2019 een week upper hamlet (retraite)

Plum Village; oktober 2018 twee weken upper hamlet (retraite)

Plum Village; juli 2018 twee weken lower hamlet (retraite)

Ik heb de 5 aandachtsoefeningen aangenomen in de traditie van Thich Nhat Hanh (juli 2018)

Mijn Dharmanaam is “Liefdevol pad van het hart”